BENT U DONOR VAN EEN FAMILIARE ZIEL?

Dolende zielen, we hebben het er al zo vaak over gehad.

En toch is er een verschil denk ik te weten.

Heeft u in het algemeen last van entiteiten of bent u donor van een familiare ziel?

Hoezo donor?

Wie zijn gedachten wil bepalen over orgaandonatie en –transplantatie zou zich allereerst dienen af te vragen hoe hij de mens beschouwt. Is de mens in principe slechts een verzameling botten, spieren, weefsels, bloed, water? Of ligt hier iets anders ten grondslag? Anders gezegd: bestaat de mens slechts uit zijn fysieke, materiële lichaam of is er meer?

Tussen geest en lichaam bestaan een nauwe verbondenheid en wisselwerking.

De organen als wezenlijke delen van het lichaam zijn als het ware doordrenkt met de ervaringen die de geest tijdens zijn leven opdoet. Deze belevingen hebben hen neerslag in het lichaam, zoals ook de toestand van het lichaam een bron is voor weer nieuwe ervaringen. Het geestelijk wezen van de mens ontwikkelt zich al doende steeds verder.

Bij het verkrijgen van een donor is het mogelijk dat er persoonlijkheidsveranderingen optreden. Bekend is dat sommige ontvangers duidelijk bepaalde karaktertrekken / persoonlijkheidskenmerken van de donor hebben meegekregen.

Wat heeft dat met een familiare ziel te maken?

Zo kun je dus ( en helaas komt dat maar al te vaak voor in mijn praktijk) dat personen een overleden familielid in zich dragen als entiteit.

Je zou je daarom kunnen afvragen: Ben “ik” nog mezelf?

Als jij vermoedt dat je bepaalde dingen geërfd heb van je vader of moeder, opa of oma, dan zou het best eens kunnen zijn dat dit niet om een erfenis gaat, maar dat hij of zij voort probeert te leven in jouw lichaam (aura). Hij of zij is niet gelijk doorgegaan naar ‘het licht’, maar in een onbewust moment jouw aura ingegaan, met alle gevolgen van dien.

Zo kun je dus zomaar een gedragsprobleem overnemen, die niet van jou zijn, maar waarvan dan gezegd wordt; ach ja dat zit in mijn familie, mijn vader had dat ook.

Een entiteit in je lichaam herken je door vermoeidheid, daar je eigenlijk een dubbel leven leidt, een onrustige spanning, soms misselijkheid en evt. stemmingswisselingen.

Een jongentje van 11 jaar was altijd erg bang in het donker, zijn overleden oom zat in hem. Toen ik die oom naar ‘het licht’ heb kunnen sturen was zijn bang in het donker zijn meteen de volgende dag over. Onvoorstelbaar vond zijn familie. Ook was hij zijn bozige gedrag kwijt. Een kenmerk van de overleden oom.

Wat zijn entiteiten:

Entiteiten zijn dolende zielen die de weg naar het licht nog niet hebben gevonden. Elke geest kan zijn eigen lichtsfeer / geestelijke bestemming na zijn dood bereiken tenzij:


 • hij niet wil, omdat emoties die met het aardse te maken hebben, hem meer naar de aarde trekken dan naar het licht. ( denk aan een moeder die jonge kinderen achterlaat).
 • Hij de mogelijkheid om naar het licht te reizen negeert. ( omdat hij niet weet dat hij overleden is, bijvoorbeeld door plotselinge dood na verkeersongeval).
 • Het kan ook voorkomen dat de overledene vastgehouden wordt door het verdriet van de achtergebleven dierbaren, waardoor hij/zij niet verder kan.

Als een mens overlijdt, blijft zijn stoffelijk omhulsel, zijn lichaam achter. Het fysieke lichaam gaat, maar wie we werkelijk zijn blijft altijd bestaan. Een spiritueel wezen, een ziel gaat nooit dood. In wezen ben je na het overlijden precies dezelfde, alleen dan zonder fysiek lichaam.

Normaal gezien reist de geest door naar de lichtsfeer, maar degenen die de lichtsfeer niet bereiken, blijven zich op aarde richten en proberen weer deel te nemen aan het aardse leven.

Zij gaan zich hechten aan het energiesysteem van een lichaam en proberen zo invloed uit te oefenen op aardse zaken. Vaak is het een familielid dat niet wil verdergaan na de overgang en zich vastklampt aan een dierbare. Zo kan een overleden opa zich vastklampen aan een jong geboren kleinkind. Mensen die beladen zijn voelen zich bijna altijd vermoeid. Dat komt omdat de ziel bij hun lichaam verblijft ook energie nodig heeft. Normaal haalt een ziel die over is deze energie uit de kosmos, maar als ze op aarde verblijft moet ze haar energie daar vinden. Ze leeft dan van de energie van de gastheer. Hoe langer de entiteit bij iemand verblijft, hoe zwaarder de vermoeidheidsklacht.

Ik mag en kan deze dolende zielen begeleiden naar het licht van de evolutie, zodat ze daar in rust en vrede verder kunnen leven en het aardse leven los kunnen laten en u daardoor weer met beide benen op uw eigen pad komt te staan.

Ik test van te voren of zij naar het licht willen. Meestal is dat zo. Mocht dat niet zo zijn, dan vraag ik of zij weten: dat zij overleden zijn? Nagenoeg altijd krijg ik daar dan een: Nee op. ( denk jezelf daarbij maar in: waarom zou ik naar het licht willen gaan, als ik nog leef?)

Met deze dolende ziel ga ik dan eerst een gesprekje voeren. Ik vertel ze dat ze zijn overleden en dat ze nu de kans hebben om door te reizen naar het licht, zodat ze daar in rust en vrede verder kunnen leven en het aardse leven en hen familielid los mogen laten. Soms krijg ik daarbij verdriet van de entiteit te voelen, maar iedereen is dan wel bereid om naar het licht te reizen.

Zo had ik ook eens een man ( dolende ziel) die uit schuldgevoelens, soort van boetedoening niet naar het licht wilde. Ik heb hem toen verteld dat niemand schuld hoeft te hebben van wat er is voorgevallen. Hij zelf niet en ook zijn familieleden niet, omdat die ook een andere keuze konden maken toen. Ik heb hem gevraagd of hij zijn leven wilde verbeteren? Zijn antwoordt was: Ja! Ik vertelde hem: om je leven te kunnen verbeteren, zal je eerst naar het licht moeten reizen, zodat je daarna opnieuw kan reïncarneren en je fouten in een volgend leven kan herstellen. Toen pas was hij bereid om te reis te gaan maken. 

Klein jongentje van 1.5 jaar die niet meer wilde slapen in zijn bed 's nachts, nadat ze op vakantie waren geweest. Moeder mailde mij een week later: kan jij hier ook wat aan doen? Ja hoor dat denk ik wel! En inderdaad hij had een negatieve dolende ziel opgedaan, die heb ik mogen vertellen dat hij was overleden en toen pas kon overzetten naar het licht. Jongentje sliep vanaf die avond weer lekker in, zonder problemen.

TIPS:

ZELF ENGELENWATER MAKEN;

Als we begrijpen dat ons lichaam voor ongeveer zestig tot vijfenzestig procent uit water bestaat, dan is het logisch dat water van groot belang is voor ons lichaam om allerhande functies te kunnen verrichten. Echter, dan begrijpen we óók dat water dus een boodschapper tussen al onze cellen is: een drager van energie van welke aard dan ook. Deze wetenschap is de basis van de glas-water methode, oftewel het maken van engelenwater.

Lekkerder van smaak

Hoe werkt het maken van engelenwater? De engelen die me begeleiden hebben mij in 2001 geleerd hoe dit te doen en ik leer het jou. Als je een vurig verlangen hebt, bijvoorbeeld naar verbetering van een gezondheidsklacht, of een fijne relatie, of innerlijke rust en harmonie, een goede baan, verkoop van je huis of wat jou dan ook echt aan je hart ligt, dan adviseer ik je dringend om met engelenwater te werken en de oplossing is nabij. Ik neem als voorbeeld gezondheid. Hoe doe je het? Voor het slapen ga je met een glaasje water op de rand van je bed zitten. Je houdt het glas met beide handen vast en vraagt eerbiedig en oprecht: ‘Lieve engel van mij, stap nu in mijn aura en leg uw handen op de mijne. Doordring dit water en mij met uw engelenenergie. Lieve engel, u kent mijn vurige verlangen naar een betere gezondheid. Ik geef u, die van alle structuren op de aarde en in het machtige universum gebruik kan maken, mijn absolute vertrouwen en toestemming dat u alles mag doen wat nodig is om mijn verlangen te vervullen (dit altijd in overeenstemming met Gods Wil).’ Nu visualiseer je een paar minuten met grote verbeeldingskracht dat er nu al is wat jij zó graag wilt. Je stelt je voor dat die gezondheid, die partner, die baan, dat wat jou zo aan het hart ligt, er daadwerkelijk al is en je voelt je er dankbaar en blij mee. Nogmaals geef je jouw engel je vertrouwen. En als je weet welke aartsengel je voor de oplossing van dit probleem het best kunt aanroepen, dan doe je dat ook. Bijvoorbeeld in geval van gezondheid roep de aartsengel Rafaël aan. In het universum werkt alles en iedereen samen voor ons mensen, is er enkel eenheid. Nu drink je de helft van je engelenwater op en stel je je open voor de overvloed van het universum. Grappig dat het water ook lekkerder van smaak geworden is. Dit opgeladen water laadt al jouw cellen, je lichaam, emoties en je geest op met engelenkracht en energie. Zo is jouw aantrekkende staat naar het universum een feit en trek je als een magneet naar je toe wat jij zo graag begeert.

Oneindig

Terwijl jij lekker gaat slapen is de engel (en eventueel aartsengel) voor én met jou aan het werk. Na het ontwaken maak je weer even contact met je engel en drink je de andere helft van je glas engelenwater op. Vergeet niet hem te danken voor zijn hulp. En ieder moment dat je twijfelt of bang bent of last hebt, wend je je meteen tot je engel en geef je hem je angst,twijfel en last. En herinner je eraan dat het engelenwater in jou en in jouw leven zijn werk aan het doen is, net als de engelen. Dan visualiseer je weer even krachtig (minimaal zeventien seconden is nodig om je aantrekkende staat met het universum te positiveren) dat nu al werkelijkheid is, wat jij zo graag wilt en hoe ontzettend blij jij ermee bent dat het er nu eindelijk is! Heb écht vertrouwen en sta ook werkelijk open voor alles wat je engel op je pad brengt aan mogelijkheden. De engelen en het universum zijn oneindig in oplossingen en creaties.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

15 TIPS OM BETER TE LUISTEREN NAAR JE INNERLIJKE STEM


):  HOBO handen op buik oefening. Poort naar innerlijk – ligt in mezelf in aanwezigheid in het hier en nu.

Stil worden!

De wijze waarop je naar de wereld kijkt veranderen. Wakker worden om te zien hoe die is.

Vraag stellen; op letten dat je geen eigenbelang hebt in het antwoord. Je denkt vaak dat wat je vanzelf gegeven wordt, minder is dan dat wat je wilt hebben.

Luisteren met zelfvertrouwen. Je wordt geleid, hoe dan ook. Als je niet denkt, komt er iets anders voor in de plaats.

Innerlijke stem is overal! Op de radio, een boek, als je er maar op let!

Wees geduldig! Komt tijd, komt raad.

Bij twijfel, niets doen! Blijven luisteren! Is het dit? Of is het dat? Is vaak de vraag, maar het gaat meestal om iets anders…

Er is maar één stem

Het resultaat van innerlijk luisteren is VREDE. Gerustgesteld worden bij onrust is geen innerlijk antwoord. Bij rust wel. Je denken geeft ook onrust, vervorming.

Het resultaat van innerlijk luisteren is een gevoel van iets wonderbaarlijks.

Ga door indien je in vrede bent. Angst, onbehaaglijkheid betekent; niet luisteren naar je innerlijke stem. De TAO van het leiderschap is vergaderen d.m.v. luisteren.

De oplossing via innerlijke stem geeft lichtheid. Engelen hebben geen problemen. Ze nemen het licht in tweeërlei opzichten. Licht strijdt niet, maar kijkt als het niet gezien wordt.

Versterk het luisteren door momenten van dankbaarheid. Dit vergroot het vermogen van luisteren. Ik kan het beste niet kiezen… het beste kiest mij!

Vergeet al deze raadgevingen en ga vragen en luisteren!

 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Als je dagelijks minimaal 1,5 tot 2 liter zuiver water drinkt, kan je je lichaam beschermen tegen allerlei kwalen en degeneratieve ziektes (zoals kanker, hart- en vaatziektes, artritis, nier-, blaas- en galstenen, allergieën en overgewicht) en je stoelgang regelmatig houden en je gewrichten en huid soepel en gezond houden.

Hieronder 46 redenen waarom jouw lichaam iedere dag water nodig heeft!

 1. Zonder water is er geen leven.
 2. Een relatief tekort aan water onderdrukt eerst bepaalde onderdelen van het lichaam en uiteindelijk worden die onderdelen daardoor vernietigd.
 3. Water is de belangrijkste bron van energie. het is de kasstroom van het lichaam.
 4. Water wekt elektrische en magnetische energie op in iedere cel van het lichaam. Het verschaft de kracht van het leven.
 5. Water is het bindende kleefmiddel in het bouwkundig ontwerp van de celstructuur.
 6. Water voorkomt schade aan het DNA en zorgt voor een doelmatigere reparatie waardoor er minder abnormaal DNA wordt gemaakt.
 7. Water vergroot sterk de doelmatigheid van het immuunsysteem in het beenmerg, inclusief de doeltreffendheid tegen kanker. In het beenmerg worden alle mechanismen van het immuunsysteem gevormd.
 8. Water is het belangrijkste oplosmiddel voor al het voedsel, alle vitaminen en alle mineralen. Het wordt gebruikt bij de vertering van voedsel naar kleinere deeltjes, bij hun uiteindelijke stofwisseling en hun opname.
 9. Water stopt energie in voedsel en de voedseldeeltjes kunnen dan het lichaam van energie voorzien tijdens de spijsvertering. Dat is de reden waarom voedsel zonder water geen enkele energetische waarde heeft voor het lichaam.
 10. Water verhoogt het tempo waarmee het lichaam essentiële stoffen (stoffen die het lichaam zelf niet kan maken) uit het voedsel haalt.
 11. Water wordt gebruikt voor het transport van alle stoffen in het lichaam.
 12. Water verhoogt de doelmatigheid van de rode bloedcellen bij het opnemen van zuurstof in de longen.
 13. Wanneer water een cel bereikt, geeft het zuurstof af en brengt de afvalgassen naar de longen voor verwijdering.
 14. Water haalt giftig afval uit verschillende delen van het lichaam en brengt dat naar de lever en de nieren om verwijderd te worden.
 15. Water is het belangrijkste smeermiddel in de gewrichtsspleten en helpt bij het voorkomen van artritis (gewrichtsontsteking) en rugpijn.
 16. Water wordt gebruikt in de tussenwervelschijven om er schokabsorberende waterkussens van te maken.
 17. Water is het beste vloeibare laxeermiddel en het voorkomt verstopping.
 18. Water vermindert de kans op een hartinfarct en een beroerte.
 19. Water voorkomt dat de haarvaten van het hart en de hersenen verstopt raken.
 20. Water is uiterst belangrijk voor de koelsystemen (zweten) en voor de (elektrische) verwarmingssystemen van het lichaam.
 21. Water voorziet ons van kracht en elektrische energie voor alle hersenfuncties, met name voor het denken.
 22. Water is vooral nodig voor de doelmatige fabricage van alle neurotransmitters, waaronder serotonine.
 23. Water is vooral nodig voor de productie van alle hormonen die door de hersenen gemaakt worden, waaronder melatonine.
 24. Water kan ADHD helpen voorkomen bij kinderen en volwassenen.
 25. Water verhoogt de doelmatigheid op het werk, het vergroot je concentratietijd.
 26. Water is een beter energiedrankje dan welke ander frisdrank dan ook en heeft geen bijwerkingen.
 27. Water helpt stress, nervositeit en depressie te verminderen.
 28. Water herstelt het normale slaap-waakpatroon.
 29. Water helpt vermoeidheid te verminderen – het geeft ons jeugdige energie.
 30. Water maakt de huid gladder en help het effect van veroudering te verminderen.
 31. Water geeft glans en schittering aan de ogen.
 32. Water help glaucoom (een oogaandoening die tot blindheid kan leiden) te voorkomen.
 33. Water normaliseert de systemen in het beenmerg voor de aanmaak van bloed – het helpt leukemie en lymfoom (lymfklierkanker) te voorkomen.
 34. Water is absoluut noodzakelijk om het immuunsysteem op diverse gebieden doeltreffender te krijgen, voor het bestrijden van infecties en kankercellen zodra die gevormd worden.
 35. Water verdunt het bloed en voorkomt dat het stolt tijdens e circulatie.
 36. Water vermindert premenstruele pijn en opvliegers.
 37. Water en de hartslag creëren de verdunning en de drukverschillen van de bloedsomloop, die voorkomen dat deeltjes op de vaatwand neerslaan.
 38. Het menselijk lichaam heeft geen watervoorraden van waaruit het tijdens uitdroging kan putten. Dat is de reden waarom je regelmatig en de hele dag door moet drinken.
 39. Uitdroging remt de productie van geslachtshormonen, een van de belangrijkste oorzaken van impotentie en vermindering van het libido.
 40. Het drinken van water houdt het honger- en dorstgevoel gescheiden.
 41. Om af te vallen is water de beste manier. Drink op tijd water en je valt af zonder veel te hoeven diëten. Ook zal je niet meer te veel eten als je trekt hebt, maar eigenlijk dorst hebt.
 42. Uitdroging veroorzaakt afzetting van giftige stoffen in weefsels, gewrichten, nieren, lever, hersenen en huid. Water ruimt die afzetsels op.
 43. Water vermindert het optreden van ochtendmisselijkheid bij zwangerschap.
 44. Water zorgt een betere samenwerking tussen de hersen- en lichaamsfuncties. Het verhoogt de mogelijkheid om doelen te bereiken en het verhoogt de doelbewustheid.
 45. Water helpt geheugenverlies te voorkomen bij het ouder worden. Het helpt de kans te verminderen op het optreden van de ziekte van Alzheimer, de ziekte van Parkinson, multiple sclerose (MS) en Amyotrofische Lateraal Sclerose (ALS).
 46. Water helpt de drang bij verslaving te verminderen, zowel bij de verslaving van cafeïne en/of alcohol, als bij verslaving aan sommige drugs.