JE INNERLIJK KIND IS:

Het kleine kind dat je was, dat gekoesterd, verzorgd en geliefd wilde worden, maar dat nu nog steeds in jou leeft.

Het emotionele en gevoelige deel in je, dat in de loop van je leven onderdrukt, gecontroleerd en tot zwijgen gebracht is, maar dat nog steeds in jou als volwassene aanwezig is.

Het creatieve en artistieke deel in jou, dat in de loop van je leven is gevormd (vervormd), gestructureerd en georganiseerd, die nog steeds in zijn oorspronkelijke staat in je leeft en wacht totdat het bevrijd wordt.

De vrolijke, dartele en humoristische persoon die je was toen je nog jong en onervaren was, maar die je hebt vervangen voor een meer volwassen, serieuzer doelgerichte gedrag. Maar dat vrolijke opgewekte kind zit nog steeds ergens in je verborgen.

Een gewond, gepijnigd, verwaarloosd, gefrustreerd, misbruikt en genegeerd deel in jezelf die je negeert en ontkent, maar dat altijd net onder de oppervlakte zit, waardoor je meestal net iets te bang en te bezorgd bent om je leven voluit te kunnen leven.

De persoon die je zou kunnen worden als je je ernst loslaat en je angsten overwint.

Dat deel in jou dat moet genezen en ondersteunt worden en dat versterking nodig heeft om in je leven nieuwe kansen op geluk, gezondheid en persoonlijke groei te krijgen.

Dan kun je nog steeds last hebben van één van de volgende thema’s:

geen nee durven zeggen of accepteren, of grenzen aangeven,

bang zijn voor intimiteit,

niet goed voor je behoeften zorgen,

je steeds weer afgewezen, of schuldig voelen,

perfectionistisch zijn,

je voor alles en iedereen verantwoordelijk achten,

mogelijk ben je verslaafd aan eten, alcohol of andere drugs,

misschien zit je vol wantrouwen of schaamte.

Krachtige Tips om als hooggevoelige in contact te komen met je innerlijke kind:

Wijs je zelf niet af, niets is te gek of raar.

Steun jezelf, elke dag en bij elk moment dat je het moeilijk hebt.

Adem naar je hart, en stel jezelf gerust.

Erken stressvolle situaties en vertel jezelf dat je mag onderzoeken, leren en groeien op jouw manier en jouw tempo.

Zorg dat je jezelf goed grond, want dan kom je beter in je lichaam waardoor je je al lekkerder voelt.

Nodig elke dag je hogere zelf uit in je lichaam en vraag of deze daar wil blijven.

Doe iets creatiefs, daarmee kom je in verbinding met het innerlijke kind in jezelf.

Doe de dingen waar je gelukkig van wordt!

Creëer positieve ervaringen in je leven, kom uit je comfortzone.

Zorg dat je aan je zelfvertrouwen gaat werken, elke dag, in plaats van dat je deze afbrokkelt, wees hier bewust van. En corrigeer jezelf hierop.

Weet dat je elke dag een keuze hebt hoe jouw dag eruit ziet. Het gaat erom hoe je ermee omgaat!

Hoe bevrijd je je van wie je niet bent?

Je kunt dat grotendeels zelf doen op de volgende manieren: evengoed een healing aanvragen bij mij hiervoor.

Wees lief voor jezelf. Stuur lieve berichtjes naar jezelf en zeg bijvoorbeeld iets liefs tegen jezelf wanneer je langs een spiegel loopt. Als je iets goed hebt afgerond, geef jezelf dan een schouderklopje en zeg dat je trots bent op jezelf. Wanneer je je rot voelt zeg dan bijvoorbeeld tegen jezelf: je bent niet alleen, ik ben er voor je …

Wees als een ouder/verzorger voor jezelf. Wat zou je doen als jij een kind bent dat bij jou logeert. Ik denk dat je goed voor dat kind zou zorgen en ervoor zou zorgen dat hij genoeg en gezond eet, genoeg slaap krijgt, veel lacht, veel geknuffeld wordt, enz. Dat hij een plekje voor zichzelf heeft en dat je leuke dingen met hem doet, zodat hij een leuke tijd heeft. Doe dat dan ook voor jezelf. Je bent het waard.

Zeg vaker nee. Je hoeft geen dingen te doen waar je geen zin in hebt. Geef duidelijk je grenzen aan en vertel anderen hoe je je voelt.

Kom op voor jezelf en bescherm jezelf zoals een ouder dat voor jou zou doen. Word je niet netjes behandeld, zeg er dan wat van en laat niet over je heen lopen.

Geloof in jezelf. Je leven wordt steeds leuker en gemakkelijker wanneer je meer in jezelf kunt geloven. Ben je grootste fan en zeg tegen jezelf: ik geloof in je, ik ben trots op je, jij kunt dit!

“Als je verstand weet, noemen we het kennis. Als je hart weet, noemen we het liefde. En als je ziel weet, noemen we het meditatie.”

Tijdens een persoonlijke sessie ga je in meditatie = innerlijke reis en werk je bepaalde dingen uit die van het innerlijk kind zijn. Overigens kan dit ook op afstand door mij gedaan worden, dan ga je niet in meditatie maar worden er wel dingen rechtgezet in de energie.