MET HART EN ZIEL LEVEN VANUIT JE KERN

Het kruinchakra

De chakra’s, zoals je waarschijnlijk wel weet, zijn de energiecentra van het lichaam. We hebben zeven van deze energiecentra in ons lichaam: de wortel- of stuitchakra, sacraal chakra, de navel chakra, het hart chakra, de keel chakra, het hoofd chakra en het kruinchakra. En de laatstgenoemde gaan we vandaag wat dieper op in. Waarvoor dient het kruinchakra bijvoorbeeld en hoe kun je deze eigenlijk open zetten?

Waarvoor dient het kruinchakra?

Als eerste is het handig om te weten waar het kruinchakra eigenlijk voor dient. Het kruinchakra is er om de mens met zijn of haar spiritualiteit te verbinden, wat op zichzelf een heel persoonlijke ervaring is. Ook staat dit chakra voor wijsheid en één zijn met de wereld. Staat het kruinchakra open, dan kun je kracht en vervulling uit het spirituele leven halen. Met het kruinchakra open ben je ook onbevooroordeeld en heel erg bewust van jezelf, maar ook van de wereld om je heen. Bij mensen die zeggen niets met spiritualiteit te hebben, zal dit centrum vrij klein zijn en zal het wachten tot het mag gaan ontwikkelen, waarbij het kruinchakra dus groter zal worden.

Tekenen van een geopend kruinchakra

Het is natuurlijk prachtig als je kruinchakra open staat, maar hoe kom je er nou eigenlijk achter dat dit ook daadwerkelijk het geval is? Je zult aan jezelf merken dat je veel bewuster in het leven staat en alles om je heen ook veel bewuster mee zult maken. Je bent als het ware meer alert, of beter gezegd spiritueel ontwaakt. Als je een spiritueel persoon bent zal je ook merken dat je de dingen veel beter aan kunt voelen. Doordat het kruinchakra open is, zullen de blokkades bij je andere chakra’s ook af gaan nemen, waardoor je – bijvoorbeeld tijdens het mediteren – veel beter de energie door al je chakra’s kunt voelen stromen.

Kruinchakra en het derde oog

Doordat de kruinchakra open staat, sta je niet alleen meer in contact met het Universum, maar dus ook met de spirituele wereld. Het derde oog waar mensen dan over spreken, kan ook worden geactiveerd en zichzelf openen. Je zult merken dat je veel meer van de spirituele wereld zult ervaren dan voorheen. En dat is toch een prachtig vervolg op een openstaande kruinchakra, wat je uiteindelijk aan geheel nieuwe dingen zal laten proeven.

Hoe kun je je kruinchakra activeren?

Met een energieschilderij dat ik in mijn praktijk heb. Tevens heb ik ook een krachtplek in mijn praktijk, wat maakt dat het allemaal op een natuurlijke manier je kruinchakra geopend en geactiveert word.

Daarnaast is het belangrijk om vanaf het kruinchakra de energie door te trekken naar de Aarde, het aardechakra, zodat het gegrond wordt.

In ons lichaam zitten zeven chakra’s. Chakra’s zorgen voor de juiste doorvoer van onze energie. Maar wat veel mensen niet weten is dat we buiten ons lichaam om ook ontelbare chakra’s hebben. Onder ons hebben we 5 chakra’s als we het chakra van Moeder Aarde meetellen. Maar boven ons is het oneindig. Iedereen en alles bestaat uit energie en we zijn allemaal met elkaar verbonden. Het is dus niet meer dan logisch dan er om ons heen dan ook energiecentra zijn die de energie van ons allemaal reguleert.

Onder ons zijn 5 chakra’s. Deze energielagen in de aarde zijn heel erg goed te gebruiken als je aardingsoefeningen doet. Je visualiseert wortels vanaf je voeten die de aarde ingaan en zich verder vertakken, diep de aarde in Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om deze wortels in de energielaag van de dolfijnen te prikken. Dolfijnen worden ook wel de Engelen van de oceaan genoemd en zorgen voor heling en eenheid. Ondertussen zijn ze speels en vertederend maar enorm intelligent.
een chakra daaronder is de Midden-Aarde chakra. Als jij je hiermee verbindt, sta je behoorlijk stevig en krijg je volop aardende energie. Daarentegen kom je ook weer wat gemakkelijker los uit deze laag. Aardende energie sluit goed aan op je wortelchakra (deze zit bij je stuitje) en zorgt voor een stevige basis bij jezelf. Je voelt je veilig en zelfverzekerd.

Verder is er ook nog een Walvis chakra. Hierin kun je je wortels ook vastzetten tijdens je aardingsoefening. Walvissen zijn zeer spirituele dieren en krachtig. Het is het enige dier in de oceaan wat heel groot is en naar enorm dieptes van zwemmen. Daarom laat deze energie ons ook de diepte ingaan in onszelf en contact maken met onze diepste ik-kern.Wat na een sessie verandert kan zijn:

Innerlijke rust en ontspanning – In hogere trilling komen – Geluk en succes van binnenuit – Antwoorden op levensvragen – Ervaren van magie – Heldere inzichten – Juiste keuzes kunnen maken – Transformatie – Blokkades verminderen of oplossen – Angsten verminderen of wegnemen – Weten wat je mag gaan doen – Meer zelfvertrouwen – Jezelf beter leren kennen wie je werkelijk bent – Nieuwe waarheden over jezelf – Onvoorwaardelijke liefde voor jezelf voelen.

Je bent gevuld met Goddelijke liefde tot in al je cellen. Je bewustzijn krijgt voelbaar aarding.

Je essentie is wakker. Je komt in contact met je bedoeling.

Je stemt je gedrag en keuzes meer af op je innerlijk hart en buikgevoel.

Je accepteert jezelf liefdevol en volledig vanuit basisrust.

Je bent zelfverzekerder en dat zit ook in je uitstraling.

Je reageert milder in je relaties.

Je geniet meer in nabijheid van de natuur, dieren en mensen.

Je bent blijer!