Blog :  

HET HELEN VAN DE OVERTUIGING DAT JE AFGESCHEIDEN BENT VAN DE BRON:

Afgescheiden ben van onvoorwaardelijke liefde.
Daarbij horen vaak ook overtuigingen en gevoelens van angst.

- Dat je het niet waard bent om liefde te ontvangen.
- Dat je niet de moeite waard bent om gehoord of gezien te worden.
- Dat je niet goed genoeg bent en niet de moeite waard bent om van te houden.
- Dat er niemand is om voor je te zorgen.
- Dat je er helemaal alleen voor staat en alles alleen moet doen.

Allemaal overtuigingen die samen met de diepste overtuiging van afscheiding en daarmee je diepste verwonding alleen door jou geheeld kunnen worden door de waarheid in jezelf te ervaren en te integreren dat je een deel bent van de Bron en onvoorwaardelijke liefde je geboorterecht is.

Het is belangrijk om deze vicieuze cirkel, dit spel van je mind, te doorbreken, zodat de emotionele wond geheeld wordt en je niet steeds hetzelfde spel blijft spelen.

Als je bereid bent om compassie voor jezelf te voelen begin je te zien waarom je bepaalde dingen gedaan of gezegd hebt. Je gaat je overlevingsstrategieën en reacties doorzien. Je gaat ook zien dat je gereageerd hebt uit pijn, angst en onveiligheid, omdat je dacht dat het niet anders kon en dit de beste strategie was.

Door dit te realiseren en ernaar te kijken zonder oordeel of zelfkritiek zet je de deur naar je onderbewustzijn weer open. Dit doe je niet alleen voor jezelf, maar voor iedereen. Als jij deze verwonding kunt helen, stop je het spel van je mind met al je drama's, je negativiteit en projecties en kom je in harmonie met jezelf en daarmee ook met anderen en het universum. dan ga je het spel van het leven doorzien en kun je voorbij de illusie kijken.

Iedere keer dat je gedachten hebt van oordeel, kritiek, jaloezie, teleurstelling etc. worden deze ook (onbewust) gevoeld door anderen en wordt het collectieve bewustzijnsveld beïnvloed door deze trillingen en gedachten. Dus als jij jezelf vrijmaakt van oordelende gedachten en gevoelens van zelfkritiek en afscheiding heelt, zal dat ook voelbaar zijn in het collectieve bewustzijnsveld.

Er vindt dan niet alleen heling plaats in je eigen energieveld, maar ook in het collectieve veld.

Concentreer eerst op jezelf, want jij bent zelf verantwoordelijk voor alles wat je voelt, denkt, doet en zegt. Dat is de compassie voor jezelf integreren in je leven. De ander is niet verantwoordelijk en kan niet verantwoordelijk zijn voor jouw gevoelens, gedachten, handelingen of voor wat je zegt.

De liefde die je onderdrukt is de pijn die je met je meedraagt, leven na leven.