CELZOUTEN / MINERALEN:

Mocht je ooit al eens eerder celzouten ontvangen hebben in tabletvorm via een andere therapeut en heeft dit weinig tot geen resultaat gehad?
Dan adviseer ik je om nog eens een kans te wagen met de celzouten, en dan in een samengestelde mix van celzouten ( die ik voor je maak) en dan in poedervorm! Voor mezelf heb ik gemerkt dat dit een enorm groot verschil kan maken, afhankelijk wat voor jou goed is, dit voel ik in en/of test ik uit.

Dr. Schüssler zouten worden als enkelvoudige homeopatische geneesmiddelen toegepast volgens de geneesmethode zoals deze is ontwikkeld door Dr. Schüssler. Deze therapie gaat uit van een tekort aan zouten in de cel, waardoor de balans van cel, orgaan en lichaam kan worden verstoord.
Door gebruik te maken van deze Dr. Schüssler celzouten worden deze tekorten aangevuld. Hierbij wordt uitsluitend gebruik gemaakt van natuurlijk in de cel voorkomende zouten.

De celzouten kunnen zowel naast bloesemremedies, homeopatische als reguliere geneesmiddelen worden gebruikt. Ze vormen geen belemmering voor de behandeling omdat er alleen lichaamseigen mineralen worden gebruikt. Er is sprake van ondersteuning en activering. Het verschil met homeopathie is dat homeopatische middelen het lichaam aanzetten tot een reactie. Maar om te kunnen reageren, moet het lichaam wel over voldoende mineralen beschikken. Celzouten werken hierbij als aanvulling ondersteunend en niet als prikkelmiddel.

ZONDER ENERGIE GEEN HERSTEL
Energie is de basis voor herstel. Wanneer het energieniveau weer op peil is, kunnen de klachten verminderen of zelfs verdwijnen.
Waarom heeft het lichaam bijvoorbeeld geen energie meer? Tegenwoordig hebben veel mensen te maken met stress, dit vergt veel van ons lichaam. Ook veel van onze eetgewoontes vormen eerder een belasting voor het lichaam dan dat ze het lichaam verzorgen. Ook de grond waarop ons voedsel verbouwd is, is vaak verarmd door eenzijdige bemesting, hierdoor bezit het voedsel een mindere hoeveelheid en verscheidenheid aan mineralen.

Ik begin daarom altijd eerst met het invoelen met de poeders zoals: sportmengsel, energiemengsel, mengsel om te ontslakken, voor de elasticiteit, mengsel voor pollen, etc. en daarna kijk ik of er nog aanvullende celzouten nodig zijn. Van alle potjes bij elkaar maak ik dan een mooie mix die je ong 2 weken kunt innemen. Door zelf een samengestelde mix te maken, afhankelijk wat jij nodig hebt, zit je later niet met overdadige potten en blijven de kosten beperkt.