Een engel op mijn schouder gehad:

Het is alweer zo'n 3 jaar geleden dat ik op een zeer zonnige dag met mijn auto voor het stoplicht stond te wachten.
Door het felle licht van de zon dat scheen op de lampen van het stoplicht kon ik niet goed zien of het nu groen of rood was.

Ik had het vermoeden dat het rood was, maar omdat ik het niet zeker wist besloot ik te wachten op het moment dat je het licht over ziet springen.
Ik keek voortdurend naar het rechter stoplicht, omdat die voor mij gevoel het beste weergaf welke kleur het was.

Inmiddels was er nog een auto aan komen rijden en stond achter me. Op een gegeven moment toeterde hij, en gebaarde hij naar me, dat we konden gaan rijden.
Ik maakte een handgebaar terug naar hem, dat hij rustig aan moest doen en diende te wachten. Ik wees op het rechter stoplicht en deed een beweging; Kijk, het is rood. en dat betekent wachten, wachten, wachten....

De jongenman kwam langzaam met zijn auto naast mijn auto staan en keek me aan en nogmaals maakte ik een handgebaar, rustig aan, en vooral wachten! We kunnen nog niet oversteken!  
Ik dacht namelijk het stoplicht staat nog op rood, maar achteraf bekeken stond het op groen.

Wat weerhield mij dan om te blijven staan en te wachten? Ik keek alleen maar naar rechts en kon daardoor niet zien wat er links van mij gebeurde m.b.t. het verkeer.

Toen ik zo nog even in dialoog was in gebarentaal met de jongenman naast me in de auto, die gelukkig ook besloot te wachten, omdat het zo'n onverwachte reactie was van mijzelf. Toen kwamen er van links ineens 2 auto's met zeer hoge snelheid voor ons langs gereden, die kwamen dus door ROOD!.

Als ik en de andere auto dus doorgereden hadden, omdat wij GROEN LICHT hadden, dan hadden we waarschijnlijk dit verhaal niet meer na kunnen vertellen.

Toen ik het verkeerslicht over zag springen, en ik gebaarde naar de jongeman, dat we konden gaan rijden, zag ik door het optrekkende verkeer in de andere richtingen, dat wij nu door rood reden, en dat we door het oog van de naald gegaan zijn. Een engel had ik op mijn schouder anders had ik dit nu niet na kunnen vertellen.

De jongeman in de andere auto was zich hier ook terdege van bewust toen hij de 2 langs stormende auto's zag gaan, en steeds als ik voor dat stoplicht ( in mijn eigen woonplaats) sta, moet ik denken aan dit voorval.