Helderwetendheid en daar gevoel aan geven

Nou zo'n verhaal heb ik ook meegemaakt.

Ik had een vakantievriendin en op een gegeven moment wilde we samen een keer naar Mexico gaan.
Maar wat wil het geval: ik had al 14 dagen van te voren steeds maar weer buikpijn.
Steeds moest ik dan ook aan deze reis denken, maar ja afzeggen vond ik geen optie omdat we nu samen zouden gaan, anders was haar vakantie verpest vond ik.

Ik heb me steeds afgevraagd: waarom heb ik nu buikpijn? Waar heeft dat mee te maken?
Hoe meer de reisdatum naar voren kwam, des te meer buikpijn ik kreeg.
En steeds stopte ik dat gevoel maar weer weg... Het mocht er eigenlijk niet zijn.
En ook nog steeds niet wetend waar de buikpijn nu precies mee te maken zou kunnen hebben, begaf ik me op weg naar Schiphol. Weet "vliegen" was het leukste wat ik vond. reizen met minder dan 10 uur vliegen deed ik in die tijd niet en ik ging wel 2 of 3 keer per jaar, dus daar kon het niet aan liggen.

Op Schiphol, mijn vriendin ontmoet en samen naar de gate.
Op een gegeven moment mochten we inchecken en dat betekende dat je door 3 poortjes moest en nog een extra controle steeds kreeg of je wel bij het juiste vliegtuig zou instappen.

Ik was in die tijd nog best verlegen en durfde mijn gevoel niet of nauwelijks uit te spreken. Wel mijn vriendin verteld over mijn buikpijn en dat het steeds erger werd. Ah joh zei die; je hoeft niet bang te zijn, er gebeurd niets hoor. Er gaan elke dag zoveel vliegtuigen de lucht in, maak je maar geen zorgen, maar ja dat deed ik dus wel.

Wij naar de incheckbalie en voordat ik mijn kaartje liet zien, vroeg ik aan de vrouw: is het de bedoeling dat we met dít vliegtuig gaan en ik wees naar buiten? Jaaaa zei de dame, dat is de bedoeling. Pffffffffff dan wacht ik nog even en ik ging uit de rij en ging weer zitten.

Na een tijdje waren we bijna de laatste en stond ik weer in de rij met dezelfde dame voor me en nogmaals vroeg ik: is het écht de bedoeling dat we met dit vliegtuig gaan? Jaaaa zei de dame. Oké zei ik dit keer, dan wil ik mijn vlucht annuleren, want dit vliegtuig is niet goed. Ik ga hoe dan ook, niet mee!

Op dat moment keek de vrouw mij met grote ogen aan en zag dat ik het meende. Zij sloot de incheckbalie en ging weg. Na een tijdje kregen wij bericht dat er vertraging was... en na een paar uur hoorde wij dat er nog meer vertraging was... Alle mensen van deze vlucht kregen etensbonnen om iets te kunnen kopen op Schiphol en later kwamen er nog meer bonnen en wat bleek inderdaad was het vliegtuig niet in orde, moest er een nieuw vliegtuig ingevlogen worden uit Frankrijk en diende de piloot eerst rust te nemen voordat hij aan de extra vlucht kon beginnen.

Uiteindelijk na 13 uur vertraging kon ik rustig en met een goed gevoel het vliegtuig instappen.
Ik had echter wel het gevoel dat alle ogen van het vliegtuigpersoneel op mij gericht waren, om te zien, wat ik zou doen. Instappen of annuleren. we hebben daarna genoten van een heerlijke vakantie.

Maar als ik dus niet geluisterd zou hebben naar mijn sterke onderbuikgevoel en mijn helderwetendheid in de wind had geslagen, dan was het wellicht heel anders afgelopen.

Warme groet, Cora de Wit www.tankaanjezelf.com