Helderruikendheid - je neus achterna gaan

HELDERRUIKEND: JE NEUS ACHTERNA GAAN...

Al 14 dagen rook ik een brandlucht als ik thuis was. Ik liep dan het hele huis door om te zien of er brand was, rook zag of het bij mij was of ergens in de buurt, maar nee ik "rook" het alleen maar.

Je zoekt je helemaal suf, want het moet toch ergens vandaan komen denk je dan.
Ik woonde toen in een oud huurhuis en was ook nog op zolder wezen kijken. Niets te zien.

Maar ik vroeg me wel steeds meer af, als ik thuis was, waarom ik die brandlucht rook en waar het vandaan kwam, of waar het mee te maken zou hebben. En steeds werd ook die brandlucht indringender. Ik wist het niet, maar toch was ik er niet gerust op.

Ik had destijds nog een oppasgezin en die vonden het wel eens fijn als ze in de vakantie dan met mij mee mochten naar "mijn huis". Op een desbetreffende oppasdag heb ik de 4 kinderen meegenomen naar huis. En na een tijdje kwam ik op het idee om met ze naar de speeltuin te gaan, bij een naastgelegen restaurant. Ik wilde net de deur uitgaan toen ik nu toch een ├ęchte brandlucht rook en ik zag dat een apparaat al behoorlijk aan het smeulen was op mijn elektrische kookplaat.

Ik riep BRAND, BRAND en heb het hele gevaarte direct opgepakt en naar buiten gegooid.

Wat bleek: de jongste telg had in een onverwacht ogenblik aan de knoppen gedraaid van mijn elektrische kookplaat. Achteraf denk je: ja ik heb hem in de keuken gehoord, maar dan besef je niet dat er ook zoiets zou kunnen gebeuren.

Nou ik had de brandlucht wel in mijn neus al geroken afgelopen 14 dagen, gelukkig was ik er nog net op tijd bij. Als we eerst naar de speeltuin waren gegaan, was het anders geweest vermoed ik.

Daarna heb ik geen last meer gehad van het ruiken naar een brandlucht in mijn huis.

Goed geluisterd naar mijn helderruikendheid en mijn neus achterna gegaan, dat heeft me gered.

Warme groet,

Cora de Wit
www.tankaanjezelf.com