OEFENING VOOR ZELFHELING: DE NEGATIEVE ENERGIE UIT JE LICHAAM DRAAIEN:

Dat doen we door middel van:

1 - een paarse spiraalvorm te visualiseren. Denk aan een spiraalvorm.

2 - Denk nu aan een nare emotie waaraan een negatieve gebeurtenis zit die op je netvlies gebrand staat, klein of groot het maakt niet uit. Je krijgt vanzelf een gedachte van iets, wat er nu UIT je systeem wilt. Mogelijk is het een kleine gebeurtenis dat je zelf niet eens als een trauma beschouwd, maar kennelijk je lichaam wel, anders zou het niet in je gedachten omhoog komen. Hou dat beeld in gedachten en voel vooral de emoties die erbij horen. Ze mogen indien nodig zelfs nogmaals geuit worden.

3 - Nu laat je die emotie zich vermengen met de spiraalvorm en ga je de spiraalvorm in beweging brengen, door er aan te denken en rondjes linksom te maken met je hoofd, heel lichtjes, alsof je kleine rondjes maakt met je hoofd in gedachten. Denk erom dat de rondjes TEGEN DE KLOK IN / LINKSOM dienen te draaien. We draaien namelijk de negatieve energie die bij dit trauma hoort hiermee UIT je lichaam en geest.

4 - Na enkele minuten voel je dat de spiraal ophoudt en je hoofd ook is opgehouden met de rondjes linksom draaien. Als je nu nog eens aan die nare emotie denkt, zal je merken dat er geen negatieve lading meer op zit. Je hebt dat namelijk hiervoor bij stap 3 eruit gedraaid. Daarmee heb je zelf dus je geheeld van die nare emotie die maar parten bleef spelen.

5 - Mogelijk lukt het je niet bij de eerste keer, maak jezelf er geen verwijten om. Al doende leert men. Ik vind het zelf een mooie en goede methode voor zelfheling. en je kan er net zoveel mee oefenen als je wilt. Houd er echter ook rekening mee dat elke emotie of trauma wat ermee geheeld is een stukje essentie voor terug komt. En geef jezelf vooral de tijd om het te laten integreren. Het een gaat sneller dan het ander.