SPAGYRIEK:

Hoe ik tot het werken met de spagyriek ben gekomen: hoe ik geleidt wordt...

Ik was bij een 2 daagse workshop en de begeleider zei tegen een andere cursist dat ze over 2 weken een lezing gaf over spagyriek.
Ik hoorde alleen het woord 'Spagyriek' en vroeg direct; wanneer geef je die lezing, want daar wil ik bij zijn!
Ik had echter nog nooit iets over de spagyriek gehoord, gelezen of gezien én toch wist ik direct; hier wil ik meer van weten, dat gaf ik ook aan.
De energie resoneerde.

Over twee weken zou de lezing plaatsvinden, helaas op een middag dat ik echt niet kon. Het was onmogelijk om vrij te vragen op mijn werk destijds.
Ik legde het naast me neer en niet meer over nagedacht. Echter toen kreeg ik plotseling vrij die dag, daar mijn werkgever aangaf zelf die dag thuis te zijn voor de kinderen én ik wist meteen een mooie invulling voor die middag: de spagyriek lezing!
Er was als het ware, gewoon tijd vrij gemaakt zodat ik er toch bij kon of juist moest zijn.

De energie resoneerde zoveel, dat ik gelijk besloot een account aan te maken bij de spagyriek apotheek, toen ik weer thuis was. Ook de boeken heb ik gelijk aangeschaft, omdat ik wist; hier wil ik mee werken! voor mezelf en anderen. Als ik dienstbaar kan zijn aan mezelf, ben ik dat ook aan een ander.

Een week later deed ik een regressie sessie / reïncarnatietherapie en ook daaruit kwam al snel naar voren, dat ik al vele levens gewerkt heb met kruiden en bloesems. In die vorige levens werd het niet gedoogd of toegestaan dat er alternatieve middelen werden gemaakt van bloesems, dus dat kon ik mooi helen in die sessie. Voor mij was het toen overigens wel helemaal duidelijk waar mijn voorliefde voor remedies, essences, tincturen, bloesemtherapie etc. vandaan kwamen. Als van nature kan ik ermee werken lijkt het wel.

Zo was ik eens bij een cursus van de Healing Arts en de therapeut zei tegen mij; zoek jij even 4 remedies uit voor deze cursist omdat ik er direct naast zat. ( Dat was ook zo'n mooi gegeven, dat ik vaak in de ruimte ging zitten, zo kort mogelijk bij de remedies) en pakte 3 remedies blindelings uit de vele dozen die er stonden en zei; er moet er nog 1 bij maar die weet ik zo even niet. De therapeut keek naar wat ik had uitgezocht en ze knikte en zei; nou dat zijn precies de goede. en pakte er zelf de 4e remedie even later zelf bij. Een andere therapeut zei ooit; het is altijd zo wonderlijk dat jij die stoel kiest... dat is namelijk mijn stoel en iedereen die hier voor een sessie komt gaat als vanzelf op de andere stoel zitten. Ik keek toen even rond in de kamer, waarom ik idd altijd die ene plek koos om te zitten en zag toen een hele stapel Healing Arts dozen / remedies naast de stoel staan. Ah... dat is dus de reden, ik zit graag kort in de buurt van de remedies.

Ook kan ik zelf als ik naar de beschijving kijk of lees, de energetische werking van de spagyriek of remedie al in me op nemen. Dan resoneert het al.
Daar begint de werking al. Voor een ander is dat vaak onbegrijpelijk.

Maar zo ben ik dus verbonden met de spagyriek en ook met andere remedies.

WAT IS SPAGYRIEK:

Spagyriek is een (alchemistische) plantgeneeskunde en valt onder de natuurlijke geneeswijzen, welke evenals de homeopathie, fytotherapie, aromatherapie (bloesemremedies) en mineralentherapie (celzouten) een unieke plek binnen de natuurgeneeskunde verworven heeft.

Spagyriek werkt met krachten uit de natuur en kan blokkades, onevenwichtigheden, tekorten en andere ziekmakende factoren opheffen en het ziekteproces bij mens en dier transformeren.

Spagyriek is toe te passen bij acute en chronische klachten en bijzonder geschikt voor preventieve doeleinden. Het heeft een transformerende en helende werking op energetisch en spiritueel niveau (lichaam, geest en ziel) en hersteld daar waar dat nodig is de balans.

1. Geest: kennis, bewustzijn en gedachten

2. Ziel: wijsheid, gevoelens, emoties en ervaringen

3. Lichamelijk: manifestatie, fysieke klachten en symptomen

Spagyriek helpt de cliënt zich bewust te worden van het ontstaan van zijn/haar klachten en helpt om naar de oorzaak van deze klachten gaan. Spagyriek brengt deze informatie naar de oppervlakte. De essences en complexen (druppels) kunnen emotionele blokkades, onverwerkte herinneringen en beperkende overtuigingen vanuit ons bewustzijn naar boven halen, zodat we er mee aan de slag kunnen gaan. Binnen de Spagyriek kan ik met behulp van de biotensor een persoonlijk middel (samenstelling van essences en complexen) laten maken, dat volledig is afgestemd op jouw energie. Vaak doe ik dat aan de hand van je geboortedatum die je terug brengt naar je kern.

In de Spagyriek wordt gebruik gemaakt van medicinale planten en kruiden, die vaak al eeuwenlang bekend staan om hun heilzame werking.

Het unieke van spagyriek is dat er persoonlijke samenstellingen kunnen worden gemaakt, zodat het middel volledig kan worden afgestemd op jouw energie. Zo krijg je een specifiek eigen remedie.

De spagyriek essences en complexen zijn een volledig natuurlijk product vanuit planten vervaardigd en is een geneeswijze welke valt onder de natuurlijke geneeswijzen. Spagyriek is alleen op voorschrift van een voorschrijver verkrijgbaar en wordt gemaakt door de spagyriek apotheek. Vanwege de unieke werkingen, de zeer positieve resultaten en de brede inzetbaarheid wint de spagyriek steeds meer terrein onder de natuurgeneeskundig therapeuten.

Spagyriek kan veilig en zonder bezwaren gelijktijdig met andere behandelingen toegepast worden. Voor zover bekend zijn er geen wisselwerkingen met geneesmiddelen en contra-indicaties. Wil je een spagyriek mail dan je gegevens naar me toe: info@tankaanjezelf.com


Op deze manier werk ik ook met KRISTALLEN en andere remedies via hun helende werking.

SHUNGITE ontstoort van oude slepende programma's, overtuigingen, angst etc.


Onderstaand is een beknopt overzicht waar de remedies bij kunnen helpen. Ik werk het meeste met de healing arts, star remedies, lichtwesen en walvis remedies.

ONDERSTAAND IS VOOR DIEREN:

- Welzijn – de essence die het energiesysteem reinigt en de stroom van energie harmoniseert.
- Regeneration – regeneratie en herstel voor als uw huisdier niet (volledig) gezond is. De energiestroom wordt gestimuleerd, zodat het lichaam meer kracht en vitaliteit beschikbaar heeft.
- Trauma oplossen – Net als mensen ervaren dieren kleine en grote schokken door onbekende en onverwachte situaties. Dit kan het tijdens het verblijf in een pension of asiel zijn, door mishandeling, of door “kleine dingen” zoals vuurwerk of harde geluiden, onweersbuien of ontmoetingen met andere dieren die leiden tot gedragsproblemen of gezondheidsproblemen. De Trauma-essence herstelt het energiesysteem en lost het trauma op zodat het dier in ontspanning en vertrouwen verder kan.

Remedies waar ik mee werk zijn o.a.: STAR REMEDIES, LICHTWESEN, BACHBLOESEMS, HEALING ARTS, WALVIS REMEDIES, SPAGYRIEK, SEVEN ESSENTIALS e.a..

STAR REMEDIES:
- Combinatie 1 : Concrete angst voor alledaagse dingen zoals onweer, pleinvrees, dood, dieren, werk, angst voor ziekten, gevoel van depressie van onbekende oorzaak, overbelasting van buitenaf ( niet opgewassen zijn tegen de aan jou gestelde eisen).
- Combinatie 2 : Depressie van bekende oorzaak, gebrek aan vertrouwen, angst voor financiële zorgen, wrok, verbittering, boosheid die onder de oppervlakte blijft smeulen, boosheid op de mensheid, geen energie meer hebben, innerlijk de strijd hebben opgegeven, nergens zin meer in hebben, gevoel van overbelasting.
- Combinatie 3 : Geen 'nee' kunnen zeggen, geen grenzen kunnen stellen, te lief zijn, boosheid, schuldgevoel, verdriet.
- Combinatie 4 : Paniek, van schrik verlamd zijn, doodsangst, naar buiten toe niets laten blijken, een zorgeloze indruk maken, angst voor eigen gevoelens, dwangvoorstellingen, angst de zelfbeheersing te verliezen, verdriet.
- Combinatie 5 : Geen vertrouwen hebben in jezelf, bij anderen om raad vragen, nogal dominant of streng kunnen zijn, innerlijke leegte voelen, geen doel meer hebben in het leven, Burn-out, wanhopig gevoel in een schijnbaar uitzichtloze situatie, uiteindelijk de moed snel opgeven ( omdat er al zo vaak iets is misgegaan.)
- Combinatie 6 : Niet kunnen kiezen, besluiteloosheid, hoge eisen aan jezelf en/of je omgeving stellen, dwangstoornissen, eetstoornissen, vies uitgevallen zijn, perfectionisme, uiteindelijk de moed snel opgeven (omdat er al zo vaak iets is misgegaan).
- Combinatie 7 : Niet tegen onrecht kunnen, angst voor oorlog, overenthousiast zijn, idealistisch, geestelijk uitgeput zijn, malende gedachten hebben, niet in slaap kunnen komen, moeier wakker worden in de ochtend, dan 's avonds bij het naar bed gaan, verdriet.
- Combinatie 8 : Verborgen zorgen, overenthousiast ( door de verborgen zorgen), diepe vertwijfeling en eenzaamheim, weten dat er noodzakelijke veranderingen moeten komen maar zich door de buitenwereld laten tegenhouden.
- Combinatie 9 : Teruggetrokken zijn, eenzaamheid, zich een outsider (buitenbeentje) voelen, gebrek aan overzicht, snel kritiek op anderen hebben, slordig kunnen zijn en hierdoor noodzakelijke dingen laten liggen, weten dat er noodzakelijke veranderingen moeten komen mmaar zich door de buitenwereld tegen laten houden.
- Combinatie 10 : Ongeduldig, slordigheidsfouten, uitgeput, overwerkt als gevolg van sterk plichtsgevoel, pijnlijke en stramme spieren, laat naar bed gaan, onbenoembare angsten, nare gevoelens, angst in het donker, waanvoorstellingen.
- Combinatie 11 : Dromerig, ongeduldig, depressief met onbekende oorzaak, vage angsten, angsten in het donker, waanvoorstellingen.
- Combinatie 12 : Niet los kunnen laten, angst om degene van wie je houdt te verliezen, graag controle willen houden, het verleden willen verheerlijken, heimwee, de wil om noodzakelijke veranderingen in gang te zetten, maar zich door de buitenwereld tegen laten houden.
- Combinatie 13 (Basis): Het gevoel totaal vast te zitten en niet weten waar te beginnen. Het lijkt alsof je hele systeem in de war is.
- Combinatie 14 : examen.

WALVIS REMEDIES:
- Walvis 1 : Laat al je gevoelens er eens echt zijn. Door al je emoties ten volle te doorleven, kun je weer gelukkig zijn.
- Walvis 2 : Ga naar binnen en maak contact met je Hoger Zelf. Voel nu eens hoeveel respect en ontzag je voor jouw Zelf hebt.
- Walvis 3 : Om transformatie te ondersteunen.
- Walvis 4 : Losmaken van alles. Licht, luchtig, vrij, onschuldig en nieuwsgierig de wereld in.

DE SEVEN ESSENTIALS:
- Essential 1 : Innerlijke wijsheid
- Essential 2 : Innerlijke compassie
- Essential 3 : Innerlijke verbinding met alle levende wezens
- Essential 4 : Innerlijke beschaving  
- Essential 5 : Innerlijke toewijding
- Essential 6 Innerlijke overleving en wilskracht
- Essential 7 : Innerlijke evolutie

LICHTWESEN:
- ELOHIM STRALEN:

BLAUW   GEEL ROZE WIT GROEN ROOD VIOLET TURKOOIS MAGENTA GOUD ZILVER KRISTALLIJN

- AARTSENGELEN ESSENCES:

Raphael   Metatron   Jophiel Haniel   Uriel Chamuel Zadkiel Melchizedek Michael

- INTEGRATIE ESSENCES:

Jaarmixen 2019 – 2018 – 2016 – 2015 – 2013 – 2011 - Hartenwensen - Elementen-Balans - Ra - Relax - Reizen - Sterntaler - Indigo - Hier ben ik -   Vuur - Aarde -   Water-   Lucht - Zon - Boom - Null - Kristall.

HEALING ARTS:

- AURORA I: Deze serie ondersteunt je om in je dagelijkse omgeving te luisteren naar je gevoel en innerlijke stem die trilt in je hart vanuit het Hoger Zelf en zich baseert op neutraliteit en liefde. De flesjes helpen stuk voor stuk om de chakra's te reinigen van familieconditioneringen, angst, normen en om met meer plezier jezelf te zijn. De flesjes ondersteunen je ook om het fysieke lichaam als jouw veilige basis te ervaren en waarderen. Je ervaart hoe jij je steeds meer opent voor je spiritualiteit terwijl je ook makkelijker in je fysieke lichaam aanwezig bent of geaard bent. eigenwaarde, reinigen emoties en denklichaam, liefde, communicatie, geestelijke vermogens, wijsheid, heilig weten, heelheid, christus energie.

- AURORA II : werkt in op emotionele blokkades, voetchakra's, pijnappelklier, opening van het hart, spiritualiteit, linkerkant hersenen, activeren thymusklier, reiniging oude contracten, meesterschap.

- TRANSLUCA : Deze 12 flesjes helpen je om bij je gevoel te blijven en eerlijk te zijn naar jezelf, om je angst in de ogen te kijken vanuit liefde voor jezelf. Zij ondersteunen je om te staan voor jouw waarheid. Ook helpen ze je om je bewustzijnsveld uit te breiden naar jouw sterrenafkomst en thuis te komen in jezelf zonder maatstaf naar andere mensen. Je ervaart dat tijdlijnen samenvallen: heden, verleden en toekomst zijn in hetzelfde moment van nu en de heling die jij activeert, werkt door in het nu.

- CHRYSTAEL : Deze lichtflesjes ondersteunen je om je los te maken van sociale kaders als religie, familiestructuren en maatschappelijke verwachtingen. Zodat je meer jouw unieke pad kunt volgen in afstemming op je Ik Ben en de levenservaring die tot je beschikking is vanuit vorige levens en andere sterrenstelsels. Je herschrijft je eigen programmeringen vanuit de kristallijne energie en in aansluiting op het kristallijne grid van de aarde. Je ervaart hoe jij meer handelt vanuit je Ik Ben, hoe je rust ervaart in jezelf en vrijheid in denken en handelen.

- ALCHEMAMA I : De lichtflesjes van Alchemama I activeren een sensuele en ontvangende energie in je buik en hoofd, of je nu man of vrouw bent. Zij activeren je scheppende en creatieve vermogens met lichtheid en speelsheid. De energie is gecentreerd in jezelf waardoor het jouw eigen inspirerende energieveld is van waaruit je in vrijheid met anderen samen kunt zijn of samen kunt werken. Je ervaart hoe je op een zachte, ontvangende en vrouwelijke manier creatief en scheppend bent en ervaart de energetische extase van je lichaam.

- LIVING GRAIL : De weg van de mens is om energie in vorm te brengen. De 12 lichtflesjes van de serie Living Grail laten je ervaren dat je lichaam een spiegel is van het universum en ook de vormkracht heeft van het universum. De lichtkracht van ons bewustzijn en de lichtkracht van de liefde zijn ons ultieme zelfgenezend vermogen. Dat is de uitnodiging en ondersteuning van de doos Living Grail. Je ervaart een directe verbinding tussen je lichaam en jouw spirituele ontwikkeling en je hebt je lichaam lief als nooit tevoren.

- MANIFESTING MIRACLES : Deze flesjes helpen kinderen om hun eigen wijsheid te herinneren en informatie te downloaden in verbinding met planten, dieren, water, elven, eigenlijk alle aspecten van de schepping. Volwassenen die deze aspecten in zichzelf openen geven een bedding aan kinderen om ditzelfde te doen. De flesjes vergroten je sensitiviteit en helpen je tegelijkertijd om goed met je eigen gevoeligheid en multidimensionaliteit om te gaan. Je ervaart hoe wonderen werken in je leven omdat jij je weer opent voor jouw aangeboren subtiele vermogens en jij een creator bent van jouw werkelijkheid.

SPRAY'S : Healing Arts Sprays

Deze lichtremedies helpen jou het beste in jezelf naar boven te brengen. De Healing Arts sprays werken helend. Er zijn twaalf verschillende sprays. Iedere spray bevat een unieke lichtfrequentie, dit is een pure en krachtige energie. Deze energie werkt direct in of samen met jouw energie. Hierdoor kan jouw energie beter stromen en dit merk je doordat je bijvoorbeeld helderder wordt van geest, beter kunt voelen of beter kunt luisteren naar jezelf. De sprays helpen je om jouw liefdesveld te versterken en te vergroten.

* Grounding Rescue – Rust en helderheid.
Rust in je hoofd en rust in je lijf. Je staat stevig in je schoenen. Je bent in het NU zodat je werkelijk in contact bent met jezelf. Je voelt, denkt en handelt rustig en zelfverzekerd. Perfecte spray bij onrust in lichaam en geest.                    
INTENTIE : ‘Rustig en helder sta ik in het leven.’

* I Am 1 Love – Liefde voor jezelf.
Je voelt liefde in overvloed. De meeste mensen zijn heel goed in het geven van liefde aan anderen. Ervaar nu hoe het voelt als jij jouw liefde zelf ontvangt. Voel hoe jouw liefde jou voedt. Alleen jij weet wat precies goed is voor jou. Met liefde en compassie zorg je voor jezelf ook als je het niet weet of het ‘verkeerd’ hebt gedaan.
INTENTIE : ‘Ik ben blij met wie ik ben.’

* Rainbow Frequencies – Blij zijn, inspiratie en geluk.
Deze spray laat je meer voelen. Je voelt en ervaart hoe wonderbaarlijk mooi de dingen zijn. Dit stemt je vrolijk, het gevoel wat je krijgt als je een regenboog ziet en zoals kinderen spelen: van nature blij, met inspiratie, super creatief en vol verwondering. INTENTIE : ‘Vrolijk, enthousiast en creatief leef ik mijn dag.’

* Life Force – Kracht
Je lichaam geeft signalen zoals pijn, vermoeidheid, irritatie en overgevoeligheid. Door deze spray word jij je bewust van wat je nodig hebt. Rust, beweging, bepaald soort voeding, in de natuur zijn en je grenzen. Je voelt steeds beter wat goed is voor jou, op dit moment. Als jij werkelijk datgene doet wat goed is voor jou, herstelt jouw lichaam zich op een natuurlijke wijze. Deze spray is zeer krachtig bij herstel na ziekte, na een zware periode en bij operaties. INTENTIE : ‘Ik luister naar de signalen van mijn lichaam en zorg goed voor mezelf.’

* Radiate Your Self – Bescherming
Alles om je heen waar je overgevoelig voor bent, verzwakt jouw energie. Wil jij in jouw kracht zijn en bij jezelf kunnen blijven? Deze spray helpt je om jouw energieveld zo sterk te maken dat je geen last meer hebt van ‘vreemde’ energie zoals straling (telefoons, Wi-Fi en computers). Ook als er veel mensen of andere kinderen om je heen zijn, blijf jij in jouw energie. INTENTIE : ‘Waar ik ook ben, ik voel me krachtig.’

* Goddess Frequencies – Vrouwelijke creatiekracht
Dit is een pure vrouwelijke energie die helpt om de kracht van het vrouwelijke als man of vrouw te durven tonen. Je kunt de controle loslaten en vanuit je intuïtie creëren. Deze spray helpt jouw man-vrouw issues aan het licht te brengen, zodat deze energie en oude patronen uit je veld kunnen stromen. INTENTIE : ‘Liefdevol verzorg en koester ik mijn leefplek op aarde, ik kies voor pure voeding.’

* Quantum Grounding – Universele verbinding
Deze spray maakt je bewust van alle potentie die jij in je draagt. Alles waarvan jij dacht dat het buiten je lag, draag je ook in je. Doordat je dit beter kunt voelen, ben je meer afgestemd op jezelf en op het grotere geheel. Onze ziel is tegelijkertijd in meerdere dimensies aanwezig. Deze spray verbindt al jouw universele kwaliteiten en dat ga je voelen. Tijdens meditatie of na een Healing Arts sessie, helpt deze spray je om jouw ervaringen krachtig te gronden.   INTENTIE : ‘Ik voel mijn volledige potentieel. Ik manifesteer in co-creatie met het universum.’

* Free your Way – Vrijheid
Weet jij wat je wilt en kun je voelen hoe graag je dit wilt? Deze spray helpt je bewust te worden van wat je weerhoudt om vrij te zijn en geeft je net dat laatste zetje wat je nodig hebt. De spray helpt je om in jezelf te vertrouwen en beperkende emoties te doorvoelen en los te laten. Als je je vrij voelt, handel je van nature positief en ervaar je nieuwe en ongekende mogelijkheden. INTENTIE : ‘Are you ready?’

* Universal Motherlove – Onvoorwaardelijke Liefde
Als kind heb je veelal je eigen gevoeligheid en mogelijkheden in jezelf op slot gezet, omdat de omgeving het niet herkende of er geen raad mee wist. Deze spray maakt deze mogelijkheden weer in je vrij, zodat jij nu jouw innerlijke kind kunt omarmen zoals het van nature is. Het liefdesveld geeft jou en jouw innerlijke kind alle veiligheid. INTENTIE : ‘In alles wat ik ben, voel ik mij geliefd en ontvangen. Er zijn geen woorden, er is diepe ontroering.’

* Let it Go – Loslaten
Hoe fi jn is het om emoties te voelen, maar ze ook weer direct los te kunnen laten? Emoties maken je dingen duidelijk, maar beperken je als je erin gevangen raakt. Let it Go maakt dat je emoties loslaat en weer bij jouw liefde, inzicht en wijsheid kunt. Met deze spray kun je ingrijpende veranderingen bij jezelf en bij anderen met liefde omarmen, zodat jijzelf makkelijker nieuwe stappen zet en ook anderen hun ruimte geeft. INTENTIE: ‘Ik omarm het onbekende, vertrouw op mijn hart en passie en leef!’

* Universal Peace & Balance - Een nieuwe balans, geeft je het vertrouwen dat je in balans en vrede kunt leven met de vele nieuwe keuzes en nieuwe werkelijkheden die zich openen voor jou. Het geeft je vertrouwen dat je vanuit intuïtie altijd op de juiste plek bent op het juiste moment. Terwijl jij in een meer ontspannen en speelse staat bent, is alles meer in eenheid en afstemming met elkaar. INTENTIE: ‘Ik leef in balans een nieuw bewustzijn, met meer ontspanning, licht en zachtheid.’